Це нормальний процес: нардеп розповів, чому всі чоловіки мають стояти на військовому обліку

Читати російською
Автор

На думку нардепа, держава може почати відмовляти ухилянтам у різних послугах.

Усі українські чоловіки мають стояти на обліку. Це не означає, що вони обов’язково будуть на нулі чи війні. Держава має знати, розраховувати на тебе чи ні. Це нормальний процес

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" нагадав народний депутат від "Батьківщини", член комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко. На його думку, якщо громадяни не виконують своїх конституційних обов’язків, то держава може їм почати відмовляти у різних послугах.

"А скажіть, конституційно, коли ви маєте захищати свою державу, а ви не приходите в центри комплектування, не оновлюєте свої дані і не стаєте на військовий облік?… Це як права. Мовляв, навіщо мені права? У мене є машина, я і так буду їздити, а поліція зупинить, то заплачу штраф. Це така ж сама історія: держава тобі буде відмовляти в певний момент. Якщо поліція побачить, що у тебе нема прав, то може конфіскувати машину. Так само і тут: держава тобі просто відмовить в певних послугах", — каже він.

Повний текст читайте на сайті "Телеграф" у матеріалі: Мобілізація апріорі не є добровільною: нардеп про блокування рахунків, кабінет призовника та виробництво зброї.

Нагадаємо, що у "Слузі народу" назвали фейком слова Івченка щодо заборон для дітей ухилянтів.