"путін в іншій реальності": у ЗСУ на пальцях пояснили, чому він бреше про втрати

Читать на русском
Автор
1375
Сергій Черуватий висловився про маячні заяви путіна
Сергій Черуватий висловився про маячні заяви путіна. Фото weukraine.tv

Військова підготовка та звання полковника не допомагають путіну адекватно оцінювати ситуацію на фронті в Україні

Російський президент володимир путін під час зустрічі з воєнкорами здивував заявою про співвідношення втрат окупантів та українців. За його словами, російські солдати на фронті майже не вмирають, але в Україні таку заяву назвали "абсолютно неадекватною".

Свою думку щодо фантазій путіна, які він намагається видати за реальність, висловив речник Східного угрупування Сергій Череватий в ефірі "24 каналу". Він підкреслив, що путін, незважаючи на військову підготовку, абсолютно не розуміється на війні.

Зокрема, Череватий відреагував на слова путіна про те, що за півтора роки війни в Україні російська армія втратила "тільки 54 танки".

"З огляду на те, що путін є полковником спеціальної служби і отримав військову підготовку. І при цьому він не розуміє елементарних законів війни", – зазначив він.

Російський президент у своєму похилому віці не може адекватно та тверезо співвіднести розміри фронту, кількість задіяних військ та фантастичні втрати у вигляді 54 танків. На окремих ділянках фронту росіяни зосередили сотні тисяч солдатів, серед яких втрати у рази більші. І це розуміють усі, окрім путіна, який живе у вигаданій реальності.

"Тому навіть для людини, яка відбула стокову службу за радянських часів, стає зрозуміло, що путін перебуває в іншій реальності", – додав Череватий.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Міноборони росії озвучило офіційні дані про свої втрати у війні за останні кілька днів. За словами шойгу, вбито лише 71 росіянина, тоді як у зведенні Генштабу ЗСУ сказано приблизно про 1,7 тисячі ліквідованих окупантів.