Лише кілька днів не дожив до 26-річчя: під Бахмутом загинув відомий на Волині фотограф

Читати російською
Автор

Воїну не було і 26 років

Поки в Україні прощалися з загиблим на фронті ексдепутатом Львівської міськради Віталієм Свінцицьким, який з перших днів повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини, у мережі з'явилася звістка про смерть ще одного українського героя. Весільний фотограф з Волині Максим Бурда попрощався з життям при виконанні бойового завдання.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив Національний університет "Острозька академія", випускником якого був нині загиблий воїн Збройних сил України.

Максим Бурда загинув на фронті, захищаючи Батьківщину від російського окупанта

Фотограф Максим, який не дожив до свого 26-річчя лише чотири дні, родом з Волині. До повномасштабної війни з росією він працював фотографом у Ковелі, після чого став на захист України у лавах взводу вогневої підтримки, був оператором БПЛА. Воїн загинув під час одного з бойових завдань в районі Бахмута Донецької області.

На війні загинув випускник Острозької академії Максим Бурда

"Телеграф" висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя… Вічна пам'ять!

Нагадаємо, це не єдиний фотограф, який став жертвою російського вторгнення. Так, у березні 2022 року під Києвом окупанти вбили Макса Левіна, який співпрацював з виданням "Лівий берег", Reuters, BBC, Associated Press, Hromadske, TRT World та іншими. Сиротами залишилося четверо неповнолітніх синів. Також без підтримки фотографа залишилися його цивільна дружина та літні батьки.