Які документи потрібні батьку трьох дітей, щоб без проблем виїхати за кордон

Читать на русском
Автор
21229
Перетин кордону в умовах війни
Перетин кордону в умовах війни

В країні існує ряд винятків, завдяки яким певні категорії чоловіків мають право на виїзд

Через воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні, котрі були впроваджені через військовий напад сусідньої росії, не всім чоловікам призовного віку від 18 до 60 років дозволяється виїжджати за кордон. Проте уряд все ж пішов на поступки деяким категоріям українців і надав дозвіл залишати країну під час війни.

Як розповідають у Державній прикордонній службі України (ДПСУ), в рамках чинного законодавства передбачається дозвіл на виїзд з країни для громадян, які мають на утриманні не менше трьох неповнолітніх дітей (до 18 років).

Які документи потрібні для виїзду

Для перетину державного кордону громадяни повинні надати представникам прикордонної служби документи, що підтверджують утримання ними трьох і більше дітей, вік яких не досяг 18 років. До їх списку таких офіційних паперів входять:

  • свідоцтва про народження дітей (три або більше),
  • свідоцтво про реєстрацію шлюбу жінкою, котра має на утриманні трьох неповнолітніх і їх свідоцтва про народження цих дітей;
  • рішення суду щодо розірвання шлюбу, після якого діти проживають із батьком;
  • рішення суду щодо розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування, котре підтверджує, що місце проживання дітей з батьком,
  • документ, який посвідчує наявність багатодітної родини.

Деталі

У ДПСУ зазначають, якщо чоловік не живе з родиною на утриманні якої не менше трьох неповнолітніх або зі своїми дітьми, він зобов'язаний надати документи, які підтвердять його причетність до утримання неповнолітніх.

Відповідними документами можуть бути:

  • рішення суду щодо призначення аліментів на утримання неповнолітніх дітей;
  • довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів тощо.

Нагадаємо, які документи необхідні ти, хто планує виїхати за кордон з дитиною, поки в Україні триває кривава війна з росією.

Раніше "Телеграф" повідомляв, кому з чоловіків мобілізаційного віку все ж таки можна виїжджати за межі України.