"Це фото стане культовим": знімок із захисником "Азовсталі" вразив мережу

Читать на русском
Автор
12710
Завод "Азовсталь" в українському Маріуполі
Завод "Азовсталь" в українському Маріуполі. Фото https://www.rbc.ua/

На "Азовсталі" перебувають близько 600 поранених захисників, 40 бійців у дуже тяжкому стані

Мережею шириться надзвичайно вражаюча фотографія, яка символізує незламність та нескореність захисників багатостраждального металургійного заводу "Азовсталь" у Маріуполі, що з перших днів війни з росією піддається систематичним обстрілам окупантів. Зараз до заводу прикута увага всього світу, а українська влада та військовослужбовці Збройних сил країни роблять усе можливе, аби знайти вихід та врятувати людей, які понад два місяці перебувають у сховищах маріупольського комбінату.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Автором знімку, який вочевидь стане культовим, є 26-річний військовий Дмитро Козацький з Житомирщини, боєць полку "Азов", який з перших днів війни обороняє Маріуполь.

Варто відзначити, що буквально за годину після публікації, фотографію, на якій зафільмовано українського воїна "Ореста", встигли вподобати понад 5 500 користувачів мережі, а перепост зробили близько 2 000. Ці цифри зростають кожної секунди.

Фото Дмитра Козацького "Азовсталь"
Військовий "Орест" з "Азову"

У коментарях під публікацією українці та жителі інших країн, які підтримують українців у їх боротьбі проти російського агресора діляться своїми враженнями від побаченої світлини, закликають світ врятувати захисників Маріуполя та підтримують героїв добрими словами.

Скріншот з Твіттеру
Реакція користувачів мережі

Раніше "Телеграф" показував, як зараз виглядають захисники маріупольської "Азовсталі", які понад два місяці тримають оборону під обстрілами окупантів у бомбосховищах заводу.