Машину біженців з Маріуполя помітили в Польщі: замість вікон плівка, а кузов прошитий кулями і осколками (фото)

Читать на русском
Автор
14124
Авто, власникам якого вдалося втекти від обстрілів росіян
Авто, власникам якого вдалося втекти від обстрілів росіян. Фото https://www.facebook.com/

Окупанти з особливим цинізмом розстрілюють автомобілі волонтерів, швидкі та ті автівки, на яких жінки та діти намагаються виїхати з гарячих точок

У мережі показали, як виглядає автомобіль, власникам якого вдалося втекти від обстрілів російських загарбників у тимчасово окупованому Маріуполі.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Світлину понівеченої окупантами автівки українців у понеділок, 2 травня, на своїй сторінці в соцмережі оприлюднила користувачка Ірина Яцюк, посилаючись на "StratcomCentre".

За її словами обстріляний транспортний засіб із українськими номерними знаками, плівкою замість вікон та слідами від російських снарядів вона помітила на одній з вулиць Варшави.

Авто після обстрілів росіянами у Варшаві
У Польщі помітили розстріляне авто українського подружжя

Як виявилося, припаркований автомобіль належить українському подружжю, яке приїхало до Польщі з однієї з гарячіших точок ведення бойових дій в Україні — тимчасово окупованого міста Маріуполя.

Машина з українськими номерами у Польщі
Українці втікали з Маріуполя під обстріли окупантів

"Поїздка через росію і Литву тривала п'ять днів, до цього вони два місяці ховалися в підвалі", — йдеться в тексті публікації.

Машина жителів Маріуполя, які втекли від окупантів до Польщі
Автомобіль українських біженців з Маріуполя

Варто нагадати, що в окупованому Маріуполі продовжують залишатися тисячі людей, серед яких як мирні жителі населеного пункту, так і українські військовослужбовці, котрі понад два місяці тримають його оборону. Українці ховаються у підвалах розбомблених багатоповерхівок та на території меткомбінату "Азовсталь". Лише там налічується близько півтисячі поранених, яких російські нацисти не дають можливості вивезти на безпечні, підконтрольні Україні, території.

На жаль, розрушено не лише Маріуполь, але й сотні інших містечок та сіл по Україні. Наприклад, так виглядає район Салтівка у Харкові.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в окупованому росіянами Маріуполі окупанти вигадали нову цинічну аферу, яка мала допомогти їм приховати наслідки своїх кривавих злочинів: загарбники вивозять тисячі тіл загиблих з міста у вантажівках "гуманітарного вантажу".