Лукашенко зробив безглузду заяву про підрив Каховської ГЕС

Читать на русском
Автор
2361
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

лукашенко повторив фейки, які розповсюджує росія

Кремлівський прихвостень олександр лукашенко слідом за своїми "старшими братами" з москви звинуватив у підриві Каховської ГЕС Україну. Свою версію він аргументував прислів’ям.

Про це повідомляє видання "Медуза".

Так, білоруський диктатор заявив, що Україна нібито здійснила підрив Каховської ГЕС, бо "на злодії й шапка горить". Мовляв, саме нашій країні це було вигідно, щоб приховати "втрати України в контрнаступі".

"Ви, напевно, здогадуєтеся, хто підірвав Каховську ГЕС. Кажуть, на злодії і шапка горить. Хто першим про це закричав? Зрозуміло, що українській стороні треба було приховати три дні контрнаступу, де майже дві сотні бронемашин було знищено і більше двох тисяч людей загинули", — каже лукашенко.

Звідки у білоруського диктатора дані про втрати він не пояснив. Але очевидно, що лукашенко просто повторив фейки, які поширює росія. Та, нагадаємо, контрнаступ України вже "перемогла", та ще й із мінімальними втратами. А щоб у росіян не було сумнівів у правдивості сказаного, опублікувала відео знищення "Леопардів", які, до речі, виявилися тракторами.

Також лукашенко приплів до своєї брехні США.

"Зобов’язаний віддати їм належне. Вони відразу сказали: "Ми поки не можемо сказати, хто це зробив. Ми повинні розібратися". Подумайте, чого б це?" — додав Лукашенко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у США назвали винних у підриві Каховської ГЕС.

Також ми повідомляли, що з’явилися приголомшливі супутникові фото лівобережжя Херсонщини.