Україну знову потужно обстріляли з Білорусі: які зараз ризики вторгнення

Читать на русском
Автор
5379
Білорусь продовжує вести негласну війну проти України
Білорусь продовжує вести негласну війну проти України

Моніторингова група дала втішний прогноз для українців

Рано вранці 28 липня, на 155 день війни з росією, з території Білорусі по мирних українських регіонах знову було запущено понад два десятки ракет. На тлі ворожих дій з боку сусідньої Республіки в Україні топтемою для обговорення знову став ймовірний військовий напад армії РБ, яка стягнула до кордону бойову техніку та особовий склад.

Осторонь не залишилася і моніторингова група "Беларускі Гаюн", котра на систематичній основі слідкує за діями Білорусі. У своєму Телеграм-каналі її представники прокоментували сьогоднішній ракетний обстріл з території Республіки, вкотре наголосивши, що жодних передумов щодо можливого вторгнення білоруських військ в Україну, вони не бачать.

"Щодо часто задається питання про можливий наступ: наша моніторингова група так само не бачить таких передумов у найближчому майбутньому, як і раніше", — пише канал.

Крім того, у тексті публікації зазначається, що групі відслідковувачів вдалося отримати фотографії запуску ракет із аеродрому Зябрівка, що у Гомельському районі. Наразі на території аеродрому поблизу українського кордону Білорусь розмістила близько десяти одиниць зенітних ракетних комплексів С-300, а також С-400 і, ймовірно, не менше двох оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер".

Україна піддалася ракетному осбтрілу з сусідньої Білорусі
Ракетний обстріл з Білорусі

На ранок 28 липня, лише за одну годину РБ випустила близько 25 ракет, частина з яких влучила по Київщині та Чернігівщині. Деякі ворожі снаряди вдалося збити силам протиповітряної оборони.

"Якщо припустити, що всі запуски були з ОТРК "Іскандер", то на аеродромі має бути щонайменше 6 таких комплексів. Для цього потрібні або якісні детальні супутникові знімки (рівня компанії MAXAR), або дані людей із землі, які могли спостерігати переміщення російських дивізіонів дорогами Білорусі", — підсумували у "Білорускі Гаюн".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку військового експерта Олега Жданова, Україна має дві загрози з боку сусідньої Білорусі: йдеться про російські комплекси "Іскандер", які розташовані в прикордонних районах Республіки, а також російська авіація, котра на систематичній основі користується повітряним простором сусідньої країни.