росія більше не буде закуповувати "шахеди" у Ірану? Британська розвідка розкрила цікаві деталі

Читать на русском
Автор
1368
Шахед
Шахед. Фото Громадське

Більшість дронів Україна збиває

росіяни хочуть бити по Україні "шахедами" власного виробництва. Вони будуть розроблені на основі іранських аналогів дрону.

Такого висновку дійшли в британській розвідці.

У звіті зазначено, що окупанти імпортують системи іранського виробництва з вересня 2022 року. Виробництво ударних безпілотників у росії дозволить налагодити надійніші постачання дронів.

За даними фахівців, ефективність цієї зброї була різною. Крім того, Україна та її сили ППО демонструють ефективність у нейтралізації більшості ударних безпілотників, що наближаються.

"Росія, ймовірно, прагне самозабезпечення БПЛА в найближчі місяці. Однак тим часом Росія, як і раніше, залежить від комплектуючих і готових озброєнь з Ірану, які в основному доставляють через Каспійське море", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни росіяни регулярно використовують для ударів по Україні дрони-камікадзе типу Shahed. Сили ППО збивають більшу частину з них.

Раніше "Телеграф" писав про те, що 15 серпня російські окупанти влаштували масований ракетний удар по Україні. Зокрема, під атаку потрапило місто Дніпро, також вибухи лунали у західній частині країни, зокрема у Львівській та Хмельницькій областях.