У російському Таганрозі пролунав потужний вибух: відео та подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
2098
У російському Таганрозі пролунав потужний вибух: відео та подробиці (оновлено)

Люди опинилися під завалами

У росії триває низка вибухонебезпечних інцидентів. Цього разу надпотужна "бавовна" відвідала Таганрог.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Так, за даними місцевих жителів, вдень 28 липня Таганрог струсонув потужний вибух. Вже через секунду в небо здійнявся величезний стовп диму. Повідомляється, що "хлопок" був настільки потужним, що у прилеглих будинків повилітали вікна.

За даними місцевих пабліків вибух стався в районі аквапарку "Блакитний" на вулиці Адмірала Крюйса. Його причина спочатку була невідома, але багато росіян стверджували, що це був приліт БПЛА чи ракети.

На місце одразу поспішили медики та поліцейські. Під завалами в ресторані "Чехов сад", що знаходиться поряд із місцем вибуху, перебували люди.

Розташування закладу на карті:

Росіяни були у справжній паніці, а офіційної інформації протягом тривалого часу не надходило.

Вибух пролунав у дворі державного банку, що знаходиться поряд із кафе "Чехов сад". На місці вибуху знаходилася глибока вирва, а місцеві говорили "ракета прилетіла".

Пізніше в мережі з’явилося відео, де нібито місцевий житель розповідає, що причиною вибуху могло стати необережне поводження з боєприпасами.

Число постраждалих, за даними російських пабліків, продовжувало стрімко зростати. Станом на 16:45 за Києвом воно вже становило 12 осіб. На місці вибуху також продовжували знаходити "уламки від невідомого снаряда".

За півгодини після інциденту з’явилася офіційна інформація від місцевого губернатора. Він заявив, що, за попередніми даними, у центрі Таганрога за адресою пров. Лермонтовський, 22, біля кафе "Чехов сад" вибухнула ракета.

"На місці працюють рятувальники. Загиблих немає. Є кілька постраждалих, до яких виїхали бригади швидких. Чотири людини отримали легкі поранення від скла, що розбилося. Інформація про шкоду уточнюється. Буду інформувати",каже губернатор голубів.

При цьому, як ми вже писали вище, пабліки і ЗМІ називали набагато більше число поранених.

Екстрені служби також перевіряли інформацію про виявлення "нерозірваного безпілотника" поряд з місця вибуху.

Пізніше і сам губернатор офіційно підтвердив набагато більше число постраждалих, ніж називалося раніше:

"На даний момент за медичною допомогою звернулися 15 осіб, з ними працюють медики. Всі, хто звернувся за медичною допомогою, — з легкими травмами від уламків. Жертв немає. Прошу довіряти тільки перевіреним джерелам"

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у росіян паніка після вибухів на Кримському мосту.

Також ми повідомляли, про те, хто вчинив вибух на Кримському мосту.