"Катастрофічні наслідки": лавров погрожує Заходу через постачання F-16 Україні

Читать на русском
Автор
28964
Глава російської дипломатії обурюється, що Україна отримає F-16 Новина оновлена 13 липня 2023, 08:15
Глава російської дипломатії обурюється, що Україна отримає F-16. Фото Колаж

Очільник МЗС росії погрожує, що право на "вільний і суверенний розвиток" рф відстоюватиме "усіма наявними засобами"

Міністра закордонних справ рф сергія лаврова обурили плани передачі ЗСУ літаків F-16: він заявив, що це нібито "створює ризики прямого збройного зіткнення з росією".

Главу МЗС Росії цитують росЗМІ.

"Ми поінформували ядерні держави — США, Велику Британію та Францію, що росія не може ігнорувати здатність цих літаків нести ядерну зброю. Жодні запевнення тут не допоможуть. У ході бойових дій наші військові не будуть розбиратися, чи обладнано кожен конкретний літак зазначеного типу під доставку ядерного озброєння чи ні. Сам факт появи подібних систем у ЗСУ розглядатиметься нами як загроза з боку Заходу в ядерній сфері", — заявив лавров.

Зверніть увагу: Саміт НАТО: Україна прискорила рух, а росія отримала неприємний сигнал

Він додав, що "агресивні кроки недружніх держав створюють екзистенційну загрозу для росії". У цьому нібито немає жодних сумнівів.

"Своє право на вільний і суверенний розвиток нам доведеться відстоювати всіма наявними засобами", — пригрозив лавров, проте не конкретизував, про які саме "засоби" йдеться.

Як повідомляв "Телеграф", країни-члени "Великої сімки" на саміті у Вільнюсі офіційно оголосили про гарантії безпеки для України. Глава офісу президента Андрій Єрмак назвав документ "важливою перемогою України на шляху до НАТО".