"Атакуватимуть вже з 9 травня": путінці звинуватили Україну у підготовці масштабної провокації

Читати російською
Автор

Перші провокації можуть відбутися вже найближчим часом, наголошують пропагандисти

Командування Збройних сил України начебто "готує низку провокацій у невизнаному Придністров'ї" (Молдова). Про це нібито свідчить перекидання близько тисячі українських солдатів на територію Одеської області, котра межує з Молдовою.

Таку інформацію у середу, 3 травня, повідомляють росЗМІ, посилаючись на власні джерела.

Також зазначається, що з початку березня в районах селищ Дачне, Кам'янка та Роздільна тутешня влада передала ангари українським військовослужбовцям, аби ті мали змогу розмістити там особовий склад та бойову техніку.

Лише за останній місяць, наголошують пропагандисти, у вищевказані села нібито було перекинуто до чотирьох тисяч солдатів. Водночас про підготовку до провокацій начебто свідчить і те, що прикордонники почали копати траншеї поряд із державним кордоном України із Молдовою.

Селища Одещини, де нібито розміщуються українські війська, які готують провокації у Молдові

Крім того, за даними "джерел" роспропаганди, вже з 9 по 15 травня одне з угруповань ЗСУ начебто має на меті висунутись у напрямку Тирасполя і влаштувати там збройні провокації.

"Таким чином ЗСУ хочуть відвернути російські війська, після чого друге угруповання спробує захопити склади з боєприпасами у Придністров'ї", — інформують пропагандисти.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у лютому 2023 року міноборони росії вже сипало абсурдними заявами про те, що Україна готує збройні провокації проти Придністров'я. Проте жодних терористичних актів того часу не відбулося.