"Атакуватимуть вже з 9 травня": путінці звинуватили Україну у підготовці масштабної провокації

Читать на русском
Автор
728
Українські воїни під час підготовки до контрнаступу
Українські воїни під час підготовки до контрнаступу. Фото Генштаб ЗСУ

Перші провокації можуть відбутися вже найближчим часом, наголошують пропагандисти

Командування Збройних сил України начебто "готує низку провокацій у невизнаному Придністров'ї" (Молдова). Про це нібито свідчить перекидання близько тисячі українських солдатів на територію Одеської області, котра межує з Молдовою.

Таку інформацію у середу, 3 травня, повідомляють росЗМІ, посилаючись на власні джерела.

Також зазначається, що з початку березня в районах селищ Дачне, Кам'янка та Роздільна тутешня влада передала ангари українським військовослужбовцям, аби ті мали змогу розмістити там особовий склад та бойову техніку.

Лише за останній місяць, наголошують пропагандисти, у вищевказані села нібито було перекинуто до чотирьох тисяч солдатів. Водночас про підготовку до провокацій начебто свідчить і те, що прикордонники почали копати траншеї поряд із державним кордоном України із Молдовою.

карта гугл
Селища Одещини, де нібито розміщуються українські війська, які готують провокації у Молдові

Крім того, за даними "джерел" роспропаганди, вже з 9 по 15 травня одне з угруповань ЗСУ начебто має на меті висунутись у напрямку Тирасполя і влаштувати там збройні провокації.

"Таким чином ЗСУ хочуть відвернути російські війська, після чого друге угруповання спробує захопити склади з боєприпасами у Придністров'ї", — інформують пропагандисти.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у лютому 2023 року міноборони росії вже сипало абсурдними заявами про те, що Україна готує збройні провокації проти Придністров'я. Проте жодних терористичних актів того часу не відбулося.