"Зніматиме злі тік-токи?": Кадиров вибухнув погрозами у бік росії

Читать на русском
Автор
30379
Кадиров натякнув, що "невірні" можуть поплатитися за свою неповагу до мусульман
Кадиров натякнув, що "невірні" можуть поплатитися за свою неповагу до мусульман

Весь сир-бор розгорівся через визнання екстремістським перекладом одного з ісламських писань

Не встигли в росії вщухнути пристрасті, які спричинила бійка між "путінцями" і "кадировцями", як голова Чечні Рамзан Кадиров підкинув ще одну тему для невдоволення окремої категорії громадян. Причиною цього стало визнання судом Татарстану екстремістським одного з перекладів мусульманської релігійної книги "Сахіх аль-Бухарі". Певна версія писання була заборонена на найвищому рівні — включена до списку "небажаних" міністерством юстиції рф.

Як відреагував Кадиров і де в його зверненні знайшлися абсолютно неприховані погрози, пояснить "Телеграф". До речі, про ситуацію головний "тік-токер" усієї росії розповів в особистому Telegram-каналі.

На думку Рамзана Кадирова, після визнання "Сахіх аль-Бухарі" екстремістським безліч мусульман, які живуть у рф, вельми здивовані та схвильовані своїм майбутнім. Справа в тому, що заборонене видання є достовірним джерелом опису життя пророка Мухаммада. Це писання є другим за важливістю в ісламі після Корану.

Глава Чечні щиро дивується, чому росія, яка завжди протистояла Заходу, який нібито регулярно "утискає" мусульман, раптово опинилася в вельми невигідному становищі.

"Погляньте, що коїться в Європі. Карикатури на кращого з людей, акції проти хіджабів, мітинги проти мусульман — все це призвело до деградації суспільства до рівня нижче за тварину, з чим ми сьогодні й боремося в Україні. Причини, через які тисячі мусульман сьогодні перебувають на фронтах протистояння Європі на українській землі — це боротьба із сатанізмом та захист релігійних цінностей. Як їм тепер пояснити, що в тилу свої ж посягнули на святе?" — запитує Кадиров.

Сахіх аль-Бухарі заборонений в росії - реакція Кадирова
Російське видання "Сахіх аль-Бухарі"

Проте найцікавішим моментом реакції Кадирова навіть не це. Справа в тому, що іслам у багатьох стародавніх трактувань вважався досить войовничою релігією. У зв’язку з цим багато його послідовників мали змогу безкарно вбивати "невірних" — тобто не мусульман, за що після смерті будуть прощені та отримають статус героїв. Подібне можна простежити і зараз, якщо спостерігати за діями різних терористів-вихідців із ісламу.

І ось, у зверненні головного чеченського "тік-токера", ми знаходимо цікавий момент, який він навіть не намагається пом’якшити.

"Якщо це рішення не буде переглянуто і в питаннях аналізу релігійної літератури не почнуть залучати компетентних експертів, я боюся, що мусульмани не почуватимуться в росії як удома. І тут релігія вже наказує мусульманинові діяти зовсім інакше", — наголосив голова Чечні.

Сахіх аль-Бухарі заборонений в росії - реакція Кадирова
Уривок із публікації Рамзана Кадирова

Відразу після цього він, звичайно ж, почав говорити, що сподівається на праведну реакцію російського уряду, яка допоможе виключити "Сахіх аль-Бухарі" зі списку заборонених матеріалів. Проте його ремарка про "цілком інші дії" мусульман не пройшла непоміченою.

Наприклад, нардеп Олексій Гончаренко бачить у тому, що сталося, зовсім інші сенси, а саме — початок внутрішньої боротьби за владу в росії.

"У чому ж реальний привід для атаки? Просто путін втрачає силу, — каже політик . — І тепер атакувати його можна, як душі забажається. Імперія починає падати".

Не залишилися осторонь й інші користувачі мережі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, яке звинувачення Кадиров отримав від українських правоохоронців. Справою проти "дон-дону" займаються представники Служби безпеки України.

Також ми писали про реакцію мережі на відправлення чергових "добровольців" із Чечні на війну в Україну. Рамзан Кадиров був одним із "провожатих".