Не дає спокою зброя США: кремль виступив із новими погрозами на адресу України

Читать на русском
Автор
8970
Американські РСЗВ Himars в роботі
Американські РСЗВ Himars в роботі. Фото facebook.com/GeneralStaff

В кремлі не гребує заявами про розширення меж війни, натякаючи на США та Європу

Російській владі не дає спокою той факт, що Україна отримує від західних країн далекобійну артилерію, тому представники кремля вдалися до чергової порції погроз. Зокрема, в МЗС країни-агресора заговорили про "серйозні наслідки", якщо Україна застосує системи залпового вогню по території РФ.

Як передають пропагандистські ЗМІ, погрози в бік України почав висловлювати глава російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов.

"Колеги, не дайте заокеанським господарям притупити вашу пильність: якщо ЗСУ застосує американські РСЗВ або інші натовські далекобійні гармати проти російської території, наслідки будуть більш ніж серйозні", — сказав він на засіданні форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки.

Крім України, від російського політика прозвучали погрози й в бік США та Європи. Зокрема, що "за підштовхування до загострення стосунків" росія може розширити зону конфлікту.

"Вашингтон підштовхує європейських сателітів до тісної співпраці з Києвом та загострення відносин з Москвою, змушує їх навчати українських солдатів і використовувати свою територію як транзитну зону постачання зброї. Ці дії можуть призвести до розширення зони збройного конфлікту", — сказав Гаврилов.

Варто зазначити, що погрози з боку російських політиків для світової спільноти вже не видаються дивними, адже звучали вони неодноразово. То кремль погрожував забрати в США певні території, то в Держдумі заявляли про ракетний удар по Лондону у відповідь на блокаду Ленінграда. Примітно, що далі погроз відносно західних країн та НАТО у росіян справа поки що не заходила.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що США оголосили про постачання Україні додаткових реактивних систем залпового вогню, а також велику кількість дронів-камікадзе Phoenix Ghost.