"Де наше ППО?" Росіяни в паніці через удар безпілотника по НПЗ у Ростовській області

Читать на русском
Автор
2396
Займання на підприємстві ліквідували за кілька годин
Займання на підприємстві ліквідували за кілька годин

Багато росіян просто не розуміють, чому їх інфраструктура може бути атакована

Пожежа на Новошахтинському заводі в Ростовській області стала дуже популярною темою для обговорення звичайних росіян. Все тому, що причиною займання називають удар безпілотного апарату, імовірно українського. Офіційного підтвердження цьому немає, проте багато хто обурився, що подібний інцидент взагалі допустили.

Реакцію простих користувачів із росії уважно досліджував "Телеграф". Варто підкреслити, що частина людей або дійсно не розуміє, чому на їхні заводи може бути здійснена атака, або ще більше починають агресувати.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Насамперед зазначимо, що Новошахтинськ знаходиться у відносній близькості до офіційного українського кордону. Проте зараз ця ділянка контролюється бойовиками т.зв. "ЛНР", тому ЗСУ фактично не мали нагоди запустити безпілотник на територію росії. Найближчі українські позиції знаходяться приблизно за 170 кілометрів від розташування Новошахтинського НПЗ.

Карта Новошахтинск
Відстань між позиціями ЗСУ та атакованим містом

Проте росіяни не надто допитливі або логічні у своїх висновках, тому більшість коментаторів розлючені і вимагають від влади ударів у відповідь по інфраструктурі України. При цьому вони все ще не розуміють, що навіть у випадку, якщо раптом атака справді була якимось чином скоєна ЗСУ, це вже й була "відповідь".

Але ні — вони обурюються і запитують, де їхня система протиповітряної оборони. Питання, в цілому, резонне, адже кривавий диктатор володимир путін буквально напередодні заявив, що армія рф почала отримувати сучасні протиракетні комплекси С-500, здатні "закрити небо". Проте реальність демонструє іншу картину.

Варто зазначити, що останнім часом на території росії почастішали пожежі різних об’єктів інфраструктури. Буквально кілька днів тому рятувальники тривалий час намагалися подолати спалах одного з найбільших родовищ газу.

Ще раніше у Брянській області горіла військова частина. Перед тим, як стало видно стовп темного диму, місцеві чули сильний вибух.