Стане остаточною поразкою: військовий експерт назвав умову, за якою росіяни програють війну

Читать на русском
Автор
4946
Розбита техніка російських окупантів
Розбита техніка російських окупантів. Фото Колаж "Телеграфу"

Українські військові вже працюють над цим

В Україні станом на 64-й день війни знаходиться близько 65% боєздатного війська збройних сил росії. Якщо українським військовим вдасться його розгромити — Кремлю більше не вдасться відновити сили й продовжувати війну.

Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Радіо НВ.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

На запитання журналіста про те, якою може бути остаточна поразка Кремля у війні з Україною, Жданов відповів так:

"Це розгром боєздатної частини Збройних сил РФ. В принципі, ми це робимо з першого дня війни. На сьогодні, якщо спиратися на аналітичні висновки західних експертів, то в Україні знаходиться 65% боєздатного війська ЗС РФ. Якщо ми розгромимо це військо (а ще будуть же резерви — вони намагатимуться поповнити втрати), то тоді РФ не буде здатна відновити ту боєздатність, яка у неї була на початок цієї воєнної кампанії. Це буде вважатися військовою поразкою".

Варто зазначити, що нищити російську армію на українських землях допомагають й самі росіяни. Так, на Запорізькому напрямку російські окупанти пустили в дію важкі вогнеметні системи "Солнцепек" та обстріляли з них власні позиції.

Також ми писали, що 2 травня українські військові ювелірно знищили два російські катери і навіть показали відео їх ліквідації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ЗСУ посилили контрнаступальні дії у східних областях країни. Сили оборони України на північний схід від Харкова тиснуть ворога і той під час відступу підриває мости за собою.