Путінські боти створили в Німеччині нового розіп’ятого хлопчика

Читати російською
Автор

У росії придумали історію про чергового "розіп’ятого хлопчика".

У Німеччині в російськомовних групах розповсюджують історію про те, як група українських біженців на вокзалі міста Ойскірхен "побила 16-річного російського німця Даніеля, який від травм помер у реанімації".

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів український журналіст Антон Павлушко.

Чому росії не виграти війну проти України?

На відео якась жінка розповідає історію, почуту від подруги, про одного хлопчика, нібито побитого до напівсмерті на вокзалі і потім померлого в лікарні. Ні кадрів "нападу", ні будь-яких інших підтверджень сказаного в ролику не наводиться.

"Пафосне відео, обурення, заклики триматись разом і "вставай страна огромная…" на фоні ковра", — сказано у повідомленні.

"Поліція повідомила, що це фейк. Ніхто нікого не бив, ніхто в реанімаціях не вмирав. Новину почали розганяти з пригожинської фабрики тролів ФАН. Але її вдячно підхопили німецька еталонна вата", — зазначив журналіст.

У коментарях українці згадали ще одну фейкову історію з "розіп’ятим хлопчиком", яка "відбулася" у Слов’янську та зазначили, що підлість росіян не має меж.

Зазначимо, що в мережі висміяли російську паралімпіаду в Ханти-Мансійську, де росія виграла медальний залік, випередивши команду Білорусі, Вірменії та Казахстану, а також збірну Таджикистану.