"Тихоня" Шольц чітко відповів російській пропаганді щодо західної зброї

Читать на русском
Автор
3001
Олаф Шольц
Олаф Шольц. Фото charter97.org

Канцлер заявив, що "путінський ревізіонізм не переможе"

Канцлер ФРН Олаф Шольц, якого раніше відкрито звинувачували у нерішучості як у питаннях ставлення до росії, так і в підтримці України зброєю, останнім часом змінив свою риторику і різко відповів російській пропаганді щодо західної зброї.

Як пише Укрінформ, на Мюнхенській конференції з безпеки Шольц заявив, що це не Захід затягує війну, яку розв’язала росія, передачею зброї Україні, а президент росії володимир путін, який не бажає завершувати її.

"Це не наша зброя подовжує війну, а навпаки. Що раніше путін побачить, що його імперіалістичні цілі не реалізуються, тим більше шансів на завершення цієї війни", — передає агенція слова Шольца.

Також канцлер додав, що "путінський ревізіонізм не переможе", адже Україна зараз об’єднана як ніколи, а поруч із нею стоїть як ніколи згуртована Європа, а НАТО зміцнюється та розширюється.

Він також наголосив на необхідності притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів в Україні: "Без відповідальності немає надії на довготривалий мир". І додав, що західні суспільства повністю розуміють необхідність допомагати Україні та довіряють своїм урядам у тому, що вони роблять. путін, як зазначив Шольц, не міг очікувати такої солідарності.

Німецький канцлер сказав, що був би радий бачити президента Володимира Зеленського в Мюнхені, але чудово розуміє, де він має бути цими днями.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Олаф Шольц вирішив передати Україні танки Leopard 2.

Також ми повідомляли про те, що у Німеччині не виключили, що Україна отримає літаки.