"Не повинен залишатися безкарним": Макрон прокоментував ракетний удар рф по Україні

Читать на русском
Автор
4749
Еммануель Макрон
Еммануель Макрон. Фото Соцсети

Президент Франції засудив російську атаку по інфраструктурі України

Масовий ракетний удар росії по критичній цивільній інфраструктурі України 23 листопада є військовим злочином, заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Про це президент П’ятої республіки написав своєму обліковому записі в соціально мережі Твіттер. При цьому Макрон наголошує, що цей військовий злочин не повинен залишитися безкарним.

"Будь-який удар по цивільній інфраструктурі є військовим злочином і не повинен залишатися безкарним", — написав президент Франції, говорячи про масовані обстріли України, внаслідок чого більша частина країни залишилася без води та електрики.

Зазначимо, що минулої ночі (за Київським часом) у Нью-Йорку відбулося скликане з української ініціативи екстрене засідання Ради безпеки ООН, на якому представники багатьох країн, що взяли у ньому участь, різко висловилися на адресу російської федерації, що здійснила масований обстріл цивільної інфраструктури України.

Як повідомлялося, окрім численних пошкоджень енергетичної інфраструктури ворожі ракети також потрапили в житлові будинки, внаслідок чого загинули десять людей і понад 30 отримали поранення.