Шольц зробив несподівану заяву про розмови з путіним

Читать на русском
Автор
17076
Олаф Шольц та володимир путін Новина оновлена 17 вересня 2022, 14:42
Олаф Шольц та володимир путін. Фото kremlin.ru

Шольц розповів, як веде розмову із кривавим диктатором

У суботу, 17 вересня, на 206 день повномасштабного вторгнення рф в Україну стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц проводить розмови з президентом росії володимиром путіним у дружньому тоні.

Про це Шольц розповів сам в інтерв’ю deutschlandfunk.de. Він зазначив, що через велику кількість розмов з главою кремля видно зрушення, щоправда, ситуація не змінюється, і українці продовжують страждати від агресії рф.

"Якщо резюмувати всі розмови, які я проводив з ним (президентом росії. — Ред.) Останнім часом, то, безумовно, зрушення були ", — заявив канцлер, додавши, що тон у переговорах з путіним "завжди дружній ", причому у лідерів "дуже різні погляди".

Крім того, канцлер Німеччини розповів, що обговорював із путіним не лише війну в Україні, а й низку гуманітарних питань, зокрема експорт українського зерна, доступ до полонених солдатів для обох сторін та Міжнародного Червоного Хреста, а також ситуацію на Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, на початку вересня Шольц і президент Франції Еммануель Макрон в один день заговорили про нові переговори з главою кремля. При цьому у серпні Німеччина погодила з Канадою новий пакет військової допомоги для України.