Глава Європарламенту радикально висловилася щодо "збереження обличчя путіна"

Читать на русском
Автор
9042
Роберта Мецола налаштована щодо російського диктатора категорично
Роберта Мецола налаштована щодо російського диктатора категорично. Фото Колаж "Телеграфу"

Європейських політиків закликають сконцентруватися на допомозі Україні

У Європарламенті вважають неправильною політику "умиротворення" чи "збереження обличчя" відносно кривавого диктатора володимира путіна, тому закликають європейські країни припинити цим займатися.

Як передає Укрінформ, про це заявила президент Європарламенту Роберта Мецола.

Правдиво про війну — шукайте у нашому Telegram

За словами очільниці Європарламенту, на цей час треба докласти максимум зусиль, щоб допомогти Україні протистояти російським окупантам. І зараз точно не час займатися політикою "умиротворення" відносно рф.

"Я дедалі частіше чую, що журналісти у своїх запитаннях використовують такі словосполучення, як "зберегти обличчя", "умиротворення", "як ми можемо це завершити, щоб рухатися вперед?". Моя відповідь є такою: розмови про збереження обличчя для росії не на часі. Не час говорити про умиротворення. Зараз час, коли ми маємо докласти всіх зусиль (для допомоги Україні — ред.)", — наголосила президент ЄП.

Мецола зазначила, що Європа та європейські політики не мають шукати причин, чому Україна не може виграти цю війну, адже така риторика є загрозою.

"Протягом наступних днів, під час Європейської ради наступного тижня, я не хочу чути ці слова або розмови про те, що ми маємо бути здатними відповісти, як ми збираємося зберігати обличчя для путіна. Я не хочу чути слово "умиротворення" більше ніколи", — підкреслила вона.

Нагадаємо, що так званою "політикою умиротворення" відносно російського диктатора займався президент Франції Емманюель Макрон. Зокрема, він пропонував Зеленському піти на поступки путіну й таким чином дати йому змогу "зберегти обличчя".

Західні ЗМІ через такі дії Макрона написали, що він намагається зіграти відносно росії роль "доброго поліцейського" у той час, як голова Пентагону Ллойд Остін взяв на себе роль "злого поліцейського".