"Кінець для Путіна": Німеччина більше не купуватиме газ у Росії

Читать на русском
Автор
7831
Німеччина відмовилася від газу РФ
Німеччина відмовилася від газу РФ. Фото glavcom.ua

Від російського газу Берлін відмовиться одразу після розширення сховищ

Німеччина після повномасштабного російського вторгнення в Україну відмовилася від російського газу. Берлін планує перейти на постачання блакитного палива зі США.

Про це у неділю, 27 лютого, повідомив радник голови МВС Антон Геращенко у власному Telegram-каналі.

Зазначається, що під час виступу у Бундестазі канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росія зробила ціни на газ захмарними і почала загрожувати безпеці всього континенту. Саме через це її не можна вважати нормальним партнером. Шольц закликав якнайшвидше розширити LNG термінали (термінал з отримання та регазифікації зрідженого газу).

"Важливо. Це не означає, що сьогодні німці самі закривають труби, обрізають постачання і так далі. Ні. Це означає, що німці прозріли. І що росіяни більше не є партнерами. Як тільки LNG-термінали будуть розширені, нових контрактів не буде", — пояснив Геращенко.

Радник голови МВС додав, що такий крок Німеччини стане кінцем для президента РФ Володимира Путіна. І резюмував, що паралельно Брюссель працює над питанням постачання зброї та палива українській армії.

Раніше повідомлялося, що Німеччина таки вирішила передати зброю Україні — мова про 500 ракет до установок "Стінгер", а також тисячу одиниць протитанкової зброї.

Оперативна інформація про все, що відбувається в Україні на 4-й день війни з Росією у матеріалі "Телеграфу": "Путін не очікував, що ми протримаємось так довго. Хроніка боротьби за Україну (оновлюється)".