"Неіснуюча країна": Орбан знову видав абсурдну заяву щодо України

Читать на русском
Автор
1890
Віктор Орбан
Віктор Орбан. Фото mandiner.hu

Угорський політик вкотре натякнув на те, що Захід повинен припинити допомагати Києву

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відомий своїми неоднозначними заявами та позицією щодо російсько-української війни, знову відзначився. Угорський політик назвав Україну "неіснуючою у фінансовому сенсі державою".

Як у п'ятницю, 14 квітня, повідомило видання Magyar Nemzet, про це він сказав, виступаючи у черговому ефірі на радіо Kossuth.

"Ми платимо українцям пенсії та зарплати, підтримуємо їхнє державне управління, їхню охорону здоров'я", – заявив Орбан і наголосив, що на довгострокову перспективу таких речей Україні точно розраховувати не варто.

Крім того, політик додав, що у момент, коли Сполучені Штати Америки та Європейський союз приймуть рішення щодо зупинки фінансування України, "війна в ній одразу буде припинена".

На слова Орбана вже відреагував колишній президент рф дмитро медведєв. Подібна риторика угорського політика, звісно, дуже сподобалася представнику країни-агресора.

Реакція медведєва на слова Орбана
Реакція медведєва на слова Орбана

Раніше "Телеграф" повідомляв, що країни Євросоюзу, до якого входить і Угорщина, раптово змінили свою різку позицію щодо ймовірності введення на територію України миротворчих сил ООН. Зокрема, угорський прем'єр Орбан пояснив, що дотепер цієї теми у розмовах європейські лідери уникали, однак зараз все змінилося. У росії з реакцією на заяву путінського поплічника не забарилися, натякнувши на те, що "захід веде небезпечні обговорення".