Російські ракети над країною НАТО: Румунія відреагувала на заяву Залужного

Читать на русском
Автор
7263
У Румунії прокоментували слова Залужного
У Румунії прокоментували слова Залужного. Фото Pixabay

У Румунії дали чітку відповідь на інформацію від головнокомандувача ЗСУ

Заява головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про проліт російської ракети над територією Румунії під час масованої атаки по українським містам не підтвердилася.

У Міністерстві оборони Румунії не підтвердили слова Залужного. Про це пише румунська служба "Радіо Свобода", посилаючись на отриману від відомства відповідь.

"Інформація про російську ракету, що пролетіла над повітряним простором Румунії, не підтверджується", — повідомив представник Міноборони.

У відомстві наголосили також, що системою повітряного спостереження ВПС Румунії було зафіксовано повітряну ціль, випущену росіянами з акваторії Чорного моря. Мабуть, це була крилата ракета.

За даними Міноборони Румунії, ракета розвернулася у повітряному просторі України, перетнула простір Молдови, а потім повторно увійшла до повітряного простору нашої країни. За інформацією відомства, вона не перетнула повітряний простір Румунії.

Зазначимо, що вранці 10 лютого головнокомандувач Валерій Залужний зробив заяву стосовно того, що російські крилаті ракети "Калібр" перетнули повітряний простір Румунії о 10:33. Своєю чергою, представник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив про те, що збивати ці ракети було небезпечно. Це створювало загрозу для населення іноземної держави.

Водночас Міністерство оборони Молдови підтвердило, що російська ракета, яка прямує у бік України, перетнула повітряний простір його країни. За їхніми заявами ракета пройшла над Придністров’ям. У зв’язку з ситуацією, що склалася, Міністерство закордонних справ Молдови викликало посла рф.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Головному управлінні розвідки України розповіли, що "ракетний бліцкриг" росіян з тріском провалився. Проте атаки по українських містах все ж таки продовжуватимуться.