У Британії засмутили Україну заявою щодо передачі легендарних вертольотів

Читать на русском
Автор
2810
Гелікоптери Apache були б корисними на фронті
Гелікоптери Apache були б корисними на фронті. Фото ukrmilitary.com

Інформація про передачу виявилася хибною

Британський уряд не має намірів відправляти Україні легендарні вертольоти Apache, озброєнні протитанковими ракетами Hellfire. Інформацію раніше опублікувало видання Daily Mirror, стаття якого була згодом видалена.

Проте повідомлення про ймовірну передачу Україні до чотирьох ударних гелікоптерів встигло отримати широке освітлення в пресі. Про те, що інформація не відповідала дійсності, повідомила редактор з безпеки та оборони у Sky News Дебора Хейнс із посиланням на Міноборони Великої Британії.

Повідомлення у Твіттері

Нагадаємо, Британія розпочала новий рік із оголошення масштабної військової допомоги для України — країна передає транш військової техніки, включаючи танки Challenger 2. Група з 14 танків вирушить найближчими тижнями. Слідом за ними планують відправити близько 30 САУ AS90.

Раніше "Телеграф" розповідав про плани передати Україні танки Leopard. На це готові п’ять країн, але вони очікують на остаточну позитивну відповідь від Німеччини для початку поставок.

Хоча британський таблоїд і видалив публікацію, слід нагадати, що найсучасніша версія Apache AH64 E здатна знищити кілька цілей за секунду. Кожен вертоліт може бути озброєний до 16 протитанкових снарядів Hellfire, 76 70-мм ракет Hydra і 30-мм ланцюговою гарматою. Це означає, що чотири "Апачі" за лічені секунди знищать танковий полк із 70 машин. А з огляду на кардинальну зміну позиції Заходу про передачу Україні дедалі новіших і потужніших озброєнь — повністю виключити появу "Апачів" в авіапарку ЗСУ не можна.