Ердоган і путін зателефонували і поговорили про Україну: подробиці

Читать на русском
Автор
7072
Реджеп Ердоган і кривавий російський диктатор
Реджеп Ердоган і кривавий російський диктатор

Ініціатором підняття теми щодо українського зерна став турецький президент

Турецький лідер Реджеп Ердоган поспілкувався телефон із президентом росії володимиром путіним. Політики обговорили ймовірність створення "зернового коридору" з України.

Відповідну інформацію у понеділок, 11 липня, повідомила адміністрація президента Туреччини Ердогана, пише ТАСС. Згідно з даними видання, під час телефонної розмови політики обговорили кризу в Україні, а також підняли питання, котрі стосуються створення так званого зернового коридору для вивезення зерна кораблями.

Як повідомили в адміністрації турецького лідера, ініціатором обговорення цього питання став саме Ердоган. Окрім того, під час розмови із кривавим російським диктатором путіним він звернув увагу на потребу продовження механізму транскордонної гуманітарної допомоги для Сирії.

Водночас у росії після переговорів путіна та Ердогана заявили, що планують проведення швидкої зустрічі "на найвищому рівні". Згідно з версією москви, під час телефонної розмови президенти обговорили тристороннє (за участю Ірану — ред. редакцією) врегулювання ситуації в Сирії, війну в Україні, а також подальшу активізацію економічної співпраці між цими країнами.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент Туреччини Реджеп Ердоган ініціював переговори щодо розблокування вивозу українського зерна через порти Чорного моря ще з двома світовими лідерами — президентом України Володимиром Зеленським і російським диктатором володимиром путіним.