Турецькі ЗМІ звинуватили Вірменію у передачі росії винищувачів: що відомо

Читать на русском
Автор
4805
Винищувач Су-30
Винищувач Су-30. Фото https://uk.wikipedia.org

Офіційно інформація підтверджена не була

У понеділок, 28 березня, турецькі ЗМІ повідомили, що Вірменія нібито передала росії чотири винищувача Су-30. У посольстві Вірменії в Україні вже встигли відреагувати на відповідну інформацію та офіційно заявили, що вона не відповідає дійсності.

Перевірені новини про війну і не тільки – шукайте у нашому Telegram

Як повідомив турецький телеканал "Haber Global", посилаючись на інформацію від розвідки, Вірменія передала російській федерації чотири винищувачі Су-30 разом з пілотами. За даними порталу, передача летального озброєння відбулась 25 березня і це свідчить про те, що Вірменія стала учасником бойових дій на українських територіях та посприяла посиленню військового конфлікту між росією та Україною.

Тим часом у посольстві Вірменії в Україні заявили, що поширені "Haber Global" відомості щодо передачі літаків CУ-30 для росії не відповідає дійсності.

Публікація Посольства Вірменії в соцмережі

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше Єреван звинуватила збройні сили Азербайджану у порушенні лінії зіткнення та захопленні одного з населених пунктів у так званій Нагірно-Карабахській республіці (НКР), проте в Азербайджані інформацію щодо введення військ спростовують.