Росіяни вдарили по багатоповерхівці в Умані: багато загиблих та постраждалих (фото, відео) - оновлюється

Читать на русском
Автор
24075
На місці влучання очікувано почалася пожежа
На місці влучання очікувано почалася пожежа. Фото Поліця

Частини будинку більше немає — замість неї зіяє діра

Нічна ракетна атака окупантів не завершилася вибухами у Дніпрі та Києві. За численними повідомленнями у мережі, трагедія цієї ночі сталася і на Черкащині — в Умані зафіксували пряме влучання у житлову дев'ятиповерхівку.

Як повідомила в ефірі національного телемарафону начальниця пресслужби поліції Черкаини Зоя Вовк, наразі на місці інциденту працюють всі необхідні служби.

19:31 — Рятувальники з-під завалів вилучили тіло дитини, всього внаслідок ракетного обстрілу в Умані загинуло 23 особи, з них 4 дитини. До зруйнованого будинку люди починають приносити квіти та дитячі іграшки.

18:50 — Пошуки людей під завалами продовжуються цілий день. МВС повідомило вже про 22 загиблих.

18:31 — Кількість жертв російського удару зросла до 21, ще 18 – поранено, 9 з них знаходяться у лікарні. Пошуково-рятувальні операції тривають.

17:29 — Розбір завалів біля дев'ятиповерхового житлового будинку в Умані продовжується. Рятувальники працюватимуть, доки не впевняться, що під завалами більше нікого не залишилося. Як відбувається пошук, дивіться у фотографіях кореспондента "Телеграфу" Яна Доброносова:

Обстріл будинку в Умані
Трагедія в Умані: кількість загиблих зростає, бо під завалами продовжують знаходити людей
Обстріл будинку в Умані
В Умані триває розбір завалів
Обстріл будинку в Умані
В Умані триває розбір завалів
Обстріл будинку в Умані
Місце біля дев'ятиповерхівки в Умані, куди влучила російська ракета

17:13 — Кількість загиблих в Умані сягнула 20 людей, — МВС.

16:40 — Внаслідок ракетної атаки рф по дев’ятиповерхівці загинули 19 людей, ще 18 – поранено, 9 з них знаходяться у лікарні. Оперативно-розшукові роботи продовжуються.

14:50 — В Умані рятувальники продовжують діставати тіла з-під завалів: натепер маємо 17 вбитих росіянами мирних жителів, повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

14:30 — В Умані біля завалів зруйнованої рашистами багатоповерхівки працює ДНК-лабораторія для ідентифікації тіл загиблих, які не можуть впізнати. Всі рідні та близькі громадян, які проживали в цьому будинку, можуть звернутися, щоб надати свій ДНК-зразок для порівняння аналізу, повідомив керівник МВС Ігор Клименко.

14:25 — Черкаська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). На місці прокурори, слідчі та експерти здійснюють фіксацію наслідків воєнного злочину держави-агресора.

14:11 — Доля батьків двох загиблих діток, на жаль, досі невідома, повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter. Загиблих дітей неможливо впізнати.

14:09 — З-під завалів житлового будинку дістали тіло ще однієї людини, повідомило ДСНС. Загинули 16 осіб, 3 з них — діти, постраждали 18 людей (з них 9 перебувають у лікарні), врятовано 17 осіб (з них 3 дитини) та вилучено 1 фрагмент тіла.

Рятувальна операція в Умані
Рятувальники продовжують знаходити тіла жертв, на жаль, кількість загиблих збільшується

13:45 В Умані вже 15 загиблих, повідомляє МВС.

Умань, 28 квітня
Місце влучання російської ракети в Умані

12:43 — В Умані з-під завалів продовжують діставати тіла, повідомляє МВС. Таким чином внаслідок обстрілу росії загинуло вже 14 мешканців багатоквартирного будинку, 9 осіб госпіталізовано.

Умань, рятувальники дістають загиблих з-під завалів
Пошуково-рятувальна операція в Умані

12:05Кількість загиблих в Умані зросла до 11, 9 осіб госпіталізовано, повідомив керівник МВС Ігор Клименко у Facebook.

11:54 — Міноборони росії, яке вбило десятьох мирних людей в Умані, після атаки опублікувало цинічний пост у своїх соцмережах із підписом "Точно у ціль".

міноборони росії
У соцмережах офіційного оборонного відомства рф з'явився пост-насмішка над вбитими цивільними

11:30 В Черкаській ОВА відкрили спеціальний рахунок на потреби постраждалих від нічної атаки:

На спальний район в Умані впали одразу дві російські ракети — такий висновок можна зробити з відео, на якому зафіксовано момент прильоту.

11:15 У мережі показали перші хвилини після прильоту російської ракети.

На нічний обстріл також відреагували і військові — вони вже підготували "відповідь" для окупантів.

Умань обстріл - відповідь від ЗСУ
"Подарунки" від ЗСУ навряд сподобаються росіянам

11:00 На місці знаходяться кореспонденти "Телеграфу" — показуємо, як рятувальники працюють над розбором завалів і що взагалі відбувається поряд із постраждалим будинком.

Умань ракетний удар сьогодні
Робота із розбору завалів кипить

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець нагадав, що у ліцеї №5 працює оперативний штаб допомоги. Він також опублікував номери гарячої лінії для постраждалих: +380969112911, +380991868871, +380991842843.

10:00 Кількість жертв після ракетного удару багатоповерхівкою зросла вже до десяти осіб. За даними Черкаської ОВА, серед загиблих є двоє 10-річних дітей.

9:30 В Умані оголосили триденну жалобу. Кількість загиблих уже зросла до шести людей.

9:00 Президент Володимир Зеленський відреагував на приліт в Умані і показав нові фото та відео з місця трагедії.

Умань ракетний удар сьогодні
Так будинок виглядав у перші хвилини після атаки
Умань вибухи сьогодні
В будинку одразу спалахнула пожежа
Умань ракетний удар
Рятувальники продовжують працювати на місці

7:05 З'явилося свіже відео з місця трагедії.

6:53 В Уманській гімназії №5 розгорнули оперативний штаб допомоги постраждалим.

6:25. Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що поки що відомо про п'ятьох постраждалих після прильоту. Усіх вони госпіталізовані.

Рятувальники намагаються ліквідувати пожежу, також працюють медики і поліцейські. Про постраждалих і загиблих поки нічого не відомо, дані уточнюються.

Умань вибухи сьогодні
Так виглядає зруйнована багатоповерхівка в Умані
Умань Черкаської області карта
Умань на карті

Вибухи чуло чи не все місто — інформація про влучання у багатоповерховий будинок стала відомо вже після п'ятої години ранку. За свідченнями очевидців, після прильоту у будівлі міг обвалитися цілий під'їзд. Триває евакуація місцевих мешканців.

Вибухи в Умані сьогодні
Після влучання ракети сталася пожежа

Приліт підтвердив і очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Він повідомив, що крім житлового будинку в Умані також зафіксовано влучання ракети у складські будівлі. Всі служби працюють на місцях. Також чиновник нагадав, що тривога все ще триває, а, отже, варто бути обережними.

"Телеграф" слідкує за інформацію та повідомлятиме всі подробиці, щойно вони стануть відомими.

Нагадаємо, що лишень напередодні російські окупанти влучили у багатоповерховий будинок у Миколаєві. За останніми даними, внаслідок атаки загинула одна людина і ще 23 отримали поранення.