Удар "Калібрами" по Миколаєву: кількість поранених серйозно зросла (фото, відео)

Читать на русском
Автор
10298
Через удар високоточними ракетами постраждало кілька будинків
Через удар високоточними ракетами постраждало кілька будинків. Фото Колаж "Телеграфу"

На місці трагедії продовжують працювати всі необхідні служби

Ніч на 27 квітня була дуже важкою для Миколаєва — росіяни вдарили по місту кількома ракетами типу "Калібр". Як повідомила речниця Центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, на ранок кількість поранених внаслідок прильоту зросла до 23 осіб.

Більше деталей вона повідомила під час прямого включення у Національному телемарафоні. Гуменюк підтвердила дані щодо атаки "Калібрами" і підкреслила, що початково снаряди спрямували за вельми непростою траєкторією.

UPD від 9:30. У ДСНС розповіли про наслідки нічного обстрілу та показали кадри роботи рятувальників у Миколаєві.

"Калібри" були спрямовані за складною траєкторією – це і використання особливостей ландшафтної місцевості, і зміни траєкторії у повітрі", — зазначила Гуменюк.

Водночас "Суспільне" із посиланням на пресслужбу Миколаївської ОВА повідомляє, що наразі нараховується лише 20 поранених внаслідок нічного прильоту.

Через те, що ракети є високоточними, їхні пуски досить важко відстежувати. На цьому наголосили у і моніторинговому Telegram-каналі "Николаевский Ванек": початково снаряди могли бути спрямовані досить низько через пуски із підводних ракетоносіїв.

Попереджаємо: на деяких відео присутня нецензурна лексика!

По місту випустили щонайменше чотири "Калібри". Крім житлової багатоповерхівки є руйнування ще в двох приватних будинках, а також однієї із історичних будівель Миколаєва, на щастя, пустої.

Миколаїв вибухи 27 квітня
Прильот в історичну будівлю Миколаєва
Миколаїв вибухи сьогодні
Рятувальники оперативно почали гасити пожежу

Однак після рятувальних робіт стало відомо, що кількість поранених зросла до 23. Початково повідомлялося про 15. Число загиблих лишається незмінним — одна людина.

Варто зазначити, що росіян без "відповіді" не залишили — рано-вранці 27 квітня в окупованому Мелітополі пролунав потужний вибух. Цілком імовірно, що партизани могли здійснити замах на когось із гауляйтерів.