Битва за Бахмут: у Білому домі відповіли на зухвалу заяву пригожина

Читать на русском
Автор
2386
Українські війська утримують частину Бахмута
Українські війська утримують частину Бахмута. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Вагнерівці заявили про юридичне захоплення Бахмуту, через встановлену на рештках будівлі ганчірку

В Білому домі відреагували на заяви фінансиста "вагнерівців" євгена пригожина про ніби-то захоплення Бахмута. Окупантам вдалося прорватися в центральному районі міста і вони встановили прапор на колишній будівлі адміністрації, проте бої ще тривають.

Справжність місця на відео вдалося підтвердити одразу з кількох джерел, зокрема Sky News. Та заяви пригожина про "юридичне захоплення" Бахмута далекі від реальності. Українські війська продовжують утримувати західну частину міста. На півдні, півночі та в центрі тривають бойові дії. На цьому наголосив і прессекретар Білого дому Джон Кірбі.

"Битву ще не закінчено", — каже він і зазначає, що українські війська перебувають у місті. ЗСУ ведуть важку боротьбу. Ситуація в місті залишається дуже напруженою — тривають запеклі бої, розповідають в Генштабі.

Раніше "Телеграф" публікував думку аналітиків з Інституту вивчення війни, що "вагнерівці" намагатимуться закріпитися в центрі міста та просуватимуться на захід в бік Хромового. Поки бої в місті тривають, ворог штурмує і на околицях. Однак в місті і на околицях продовжують залишатися люди.