Ховають госпіталі під землю і шукають найманців: як окупанти готуються до боїв за південь України

Читать на русском
Автор
575
Окопи у Криму Новина оновлена 12 січня 2023, 07:49
Окопи у Криму. Фото twitter.com/COUPSURE

Ворог дедалі більше закріплюється на захопленій території

Російські окупанти не лише змінюють логістику на окупованій частині півдня України, а й покращують свої позиції. Біля Раденська на Херсонщині вони не лише збудували мережу окопів та бліндажів, а й зарили в землю морські контейнери.

За даними Генштабу ЗСУ, їх було обладнано під польовий шпиталь. Від Раденська до горезвісного Антонівського мосту – менш як 30 км.

Раденськ на карті
Раденськ знаходиться на одній із важливих трас у Херсонській області
Раденськ на карті
Раденськ був раніше відомий близькістю до пустелі

Також повідомляється, що росія розширює в окупованому Криму мережу ПВК. Найманців набирають у нові організації — "Щит" і "Русич". Цікавлять їх не ув’язнені, як у випадку з ПВК "Вагнер", а колишні військові та працівники силових структур. Пріоритет надається людям з офіцерським званням. Тим, хто вирішить вступити до лав найманців, обіцяють не відправляти в Україну, а також високі заробітки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Криму наприкінці 2022 року посилено рили окопи. На півдні України окупанти останнім часом займалися перекиданням військ та зміцненням позицій. Що стосується деокупації Криму, то вона можлива вже 2023 року, впевнені експерти, але за дотримання низки умов.