Життя в окупації: у Скадовську немає туристів, інтернету, зв'язку та необхідних ліків

Читать на русском
Автор
823
Скадовськ до війни збирав безліч відпочивальників
Скадовськ до війни збирав безліч відпочивальників. Фото vgoru.org

Схоже, що курортний сезон у місті навіть не розпочинався

Курортне містечко Скадовськ у Херсонській області з приходом туди російських окупантів не живе, а виживає — багато громадян покинули місто через небезпеку для їх життя, а ті, хто лишилися, змушені терпіти витівки росіян та спостерігати пусті вулиці та пляжі, на яких у курортний сезон вирувало життя.

Місцеві жителі на сторінці в Instagram під назвою H**viyskadovsk розповідають, що Скадовськ змінився до невпізнаваності з моменту окупації.

"Літо набирає обертів. Спека на максимумі! А в Скадовську нікого… Один лише "російський мир", на якого ніхто не чекав і не кликав!", — пишуть місцеві жителі, публікуючи фотографії пустих вулиць.

Люди зазначають, що з окупацією місто почало жити "новим" життям — без відпочивальників, без вечірнього гулу на набережній, без криків на пляжі "Свіжа пахлава, креветки…". А також без нормального зв'язку, багато хто без інтернету, без можливості зняти гроші з карток, без доступу до потрібних та доступних ліків.

Скадовськ сьогодні - сезон 2022 не розпочинався, адже людей немає
Морські узбережжя у Скадовську пусті як ніколи
Скадовськ сьогодні - сезон 2022 не розпочинався, адже людей немає
На вулицях міста, де завжди було людяно, пусто
Скадовськ сьогодні - сезон 2022 не розпочинався, адже людей немає
Росіяни своїм приходом у Скадовськ зруйнували життя більшості населення курортного містечка

На жаль, не лише пусті вулиці приніс з собою "російський мир" у Скадовськ, а й розруху та обстріли. Окупанти роблять все для того, щоб закошмарити місцеве населення. Зокрема, розміщують свою техніку та системи ППО прямо посеред міста, а після цього пропаганда розносить, що саме ЗСУ винні у вбивствах мирного населення.

"Ставити ППО у центрі міста та прикриватися мирним містом — це тероризм. І всі, хто топить за добрих руських, пішли ви на х#й. Не важливо, хто запускав ракету – ЗСУ у спробі пробити захист чи чергові навчання ППО, не було б техніки окупантів у місті, цього нічого не було", — пишуть у місцевому каналі.

Однак, партизани у місті невтомно нагадують окупантам, що лишилось їм недовго панувати у Скадовську і Збройні сили України прийдуть дуже скоро.

Скадовськ сьогодні - сезон 2022 не розпочинався, адже людей немає
Напис на одній зі стін в тимчасово окупованому Скадовську

Раніше "Телеграф" повідомляв, як в умовах окупації виживає курортна Кирилівка у Запорізькій області.