Окупанти "закрили кордони" на Херсонщині

Читать на русском
Автор
10578
Херсонцям заборонили виїжджати на підконтрольну Україні територію
Херсонцям заборонили виїжджати на підконтрольну Україні територію. Фото Колаж "Телеграфу"

Таке рішення пов’язують із "питаннями безпеки"

Російські загарбники вигадали нове знущання над жителями тимчасово окупованої Херсонської області. Починаючи з 28 травня, "кордони регіону" будуть закриті на виїзд та в’їзд.

Про це повідомляють росЗМІ, посилаючись на "заступника" гауляйтера Херсонщини Кирила Стремоусова.

Чому росії не виграти війну проти України?

За словами колаборанта, "кордону" закрили "заради безпеки людей". При цьому наголошується, що виїзд-в’їзд припинено лише зі сторін областей, які підконтрольні Україні — це Миколаївщина та Дніпропетровщина. Небезпекою, якою прикривають таке рішення, називають систематичні обстріли нібито саме з боку ЗСУ.

"Ми не рекомендуємо взагалі їздити в Україну, ні під яким приводом", — заявив Стремоусов.

Також він заявив, ніби саме на підконтрольній Києву Україні регулярно зникають люди, особливо чоловіки. Їх, на його переконання, забирають в армію, де використовують як "гарматне м’ясо". Крім цього, від Стремоусова прозвучало ще багато іншої звичної для Кремля російської пропаганди.

Слід наголосити, що аж зовсім жителів Херсонщини не обмежують у пересуванні. Проте, варіантів виїзду не так багато — або на тимчасово окуповану територію Запорізької області, звідки пропонують потрапити до ОРДЛО, або — до Криму. З останнього, до речі, найбільше можливостей виїхати до інших країн, після чого повернутися в Україну.

Додамо, що, за інформацією "Телеграфа", проблеми з нормальним виїздом почалися на Херсонщині вже давно, але особливо гостро — з 18 травня. Як розповіла виданню місцева жителька, яка не має можливості вибратися з окупації, окупанти особливо пожвавилися щодо заборони сполучення з Україною після власноруч влаштованого обстрілу колони, котра виїжджала з Херсона.

Наша співрозмовниця пояснила, що останні кілька днів українські волонтери, котрі займаються безоплатним вивозом людей з окупації, приділяли більше уваги пріоритетності охочих вибратися, а не часу подання заявки. Тобто, більше можливостей залишити регіон було у людей з інвалідністю або серйозними хворобами.

"Що важливо — як тільки волонтери в один день знаходять якусь нову дорогу для виїзду, її відразу перекривають", — наголосила херсончанка.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, як справи в окупованій Херсонській області. Люди розповідали про космічні суми, що заламуються окупантами за дозвіл на виїзд, а також викрадення незгодних з військовим режимом. Крім цього відомо про вільне поширення російського алкоголю, який знайти сьогодні легше, ніж звичайну питну воду.