Наслідки удару ЗСУ по окупантах на Зміїному показали на фото із супутника

Читать на русском
Автор
28838
На знімках чітко видно силуети корабля, що пішов на дно
На знімках чітко видно силуети корабля, що пішов на дно

Одному із судів вдалося ухилитися від випущеної по ньому ракети

У п’ятницю, 13 травня, Maxar Technologies опублікували свіжі знімки місцевості поряд із островом Зміїний. Як відомо, у цьому квадраті чорноморської акваторії нещодавно було виведено з ладу корабель "Всеволод Бобров", а нинішні фото свідчать про додаткову шкоду, якої завдали російському флоту.

Подробиці повідомляє CNN, повідомляє "Телеграф".

Армія України знищує техніку росіян — фото дивіться у нашому Telegram

Крім того, що супутник зміг засікти нові руйнування російської військової інфраструктури на Зміїному, йому ще вдалося зняти і атаку українських захисників на катери ворожого флоту. Удар був здійснений у четвер, 12 травня.

Зміїний острів фото Maxar
Атака біля Зміїного

На знімку чітко видно кілька стовпів диму поруч із десантним кораблем класу "Серна", який ідентифікований завдяки можливостям Maxar. Одному із судів, швидше за все, вдалося ухилитись від прямого удару — крутий поворот корабля вдалося зняти прямо з космосу.

Зміїний острів фото Maxar
Маневр російського катера

Слід зазначити, що біля берегів Зміїного пришвартована баржа з вантажопідйомним краном. Цілком імовірно, що судно пригнали для підняття інших катерів з дна Чорного моря, які були туди відправлені влучними ударами "Байрактарів" та іншою вогневою міццю ЗСУ.

Зміїний острів фото Maxar
Вантажна баржа і корабель, що потонув, біля берегів Зміїного.

Поряд з баржею, до речі, чітко видно контури ще одного корабля — також класу "Серна", який вже "спочиває" під водою. За яких обставин відбулося його "занурення", невідомо.

Варто зазначити, що раніше на Одещині підтверджували знищення російського десантного катера біля острова Зміїний, а також пряме потрапляння в вертоліт росіян, який прибув на Зміїний.

Зміїний острів фото Maxar
Наслідки атаки на росіян, які перебували на Зміїному

Загалом же острів уже перетворився на справжнє "цвинтар" російських військових кораблів — українські захисники регулярно проводять розвідувальні "рейди" і по можливості вдаряють по ворожій техніці.