Обстріляли з повітря: окупанти знову зірвали гуманітарний вантаж для Маріуполя

Читать на русском
Автор
Наслідки обстрілів окупантів у Маріуполі
Наслідки обстрілів окупантів у Маріуполі. Фото Колаж "Телеграфу"

Українська влада сподівається, що гуманітарний коридор вдасться організувати найближчим часом.

Російські окупанти вже вкотре зірвали постачання гуманітарного вантажу для Маріуполя, який кілька днів як взятий в облогу. Автобуси та вантажівки залишилися в Бердянську, однак українська влада не втрачає надії, що у понеділок, 14 березня, їх вдасться доставити жителям міста.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

За її словами, гуманітарна колона не змогла дістатися до Маріуполя і провести евакуацію людей, адже росіяни почали атакувати місто з повітря. Верещук додала, що багато цивільного населення через ці обстріли загинуло.

Віцепрем'єр зазначила, що посольства Греції, Туреччини, місії ОБСЄ та Червоного Хреста звертались з проханням евакуювати людей з Маріуполя та врятувати їх працівників, однак й досі "ключ у руках Путіна".

Верещук додала, що за 13 березня гуманітарні коридори спрацювали на Луганщині й Київщині — вдалося евакуювати тисячі людей.

За 18 днів війни в Україні через гумкоридори вивезли понад 140 тисяч людей.

Нагадаємо, що 9 березня росіяни потужно вдарили по Маріуполю з повітря, бомбардували пологовий будинок і дитячу лікарню, внаслідок чого загинуло кілька людей, а ще 17 постраждали — всі вони були жінками, дітьми та медпрацівниками.

У рф визнали свою відповідальність за обстріл, але заявили, що зробили це, бо в будівлі нібито була "база Азова".

Як повідомляв "Телеграф", за останніми даними з фронту Маріуполь в облозі, але українські військові роблять все можливе, щоб повернути його до нормального життя.