Росіяни розстріляли всіх: історія українця, що втратив сім’ю, облетіла весь світ

Читать на русском
Автор
42518
Чоловік залишився зовсім один
Чоловік залишився зовсім один

Українець жадає справедливості для вбивць своїх рідних

У неділю, 6 березня, під час спроби евакуюватися з Ірпеня загинуло чимало людей. Серед них — і молода жінка з двома дітьми, про загибель яких голова сімейства, Сергій Перебійніс, дізнався із соціальних мереж, моніторів про ситуацію про бойові дії в країні.

Історія українця стала відомою у всьому світі, а вперше її розповіли The New York Times, пише "Телеграф".

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Те саме фото, де зображено загиблу сім’ю

Як розповів Сергій Перебийніс, у 2014 році вони з сім’єю вже тікали від російської армії — із нині окупованого Донецька. Після вимушеного переїзду через війну на Донбасі оселилися під Києвом, щоб мати змогу почуватися вільними українцями. Допоки чобіт російського солдата не ступив і на цю землю.

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Обстріляний будинок на Київщині, де мешкала сім’я

Разом із Тетяною Перебійніс загинуло двоє дітей — 18-річний Микита та 9-річна Аліса.

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Діти під час бомбардування спали в коридорі

Знімок загиблої під мінометним вогнем родини потрапив на перші сторінки газет у всьому світі, демонструючи людям криваві дії російської армії в Україні. Особливою іронією здається те, що розстріл людей стався поряд із пам’ятником жертвам Другої світової війни.

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Мати з сином Микитою та 9-річна Аліса

За словами Сергія Перебійніса, який втратив рідних, його не було з ними, бо він їздив до хворої матері на Донбас, щоб подбати про її стан. Для того, аби повернутися в Україну, йому довелося спочатку побувати в Росії, а потім, з Калінінграда, добиратися до Польщі. Російським прикордонникам він заявив, що його сім’я загинула під час їхньої "спецоперації" і попередив, що більше йому в цьому світі нічого втрачати.

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Сергій Перебийніс із закривавленою курткою дружини

Побачити тіла рідних йому вдалося лише 9 березня.

"Сьогодні був важкий день у всіх сенсах, — зізнався українець у Facebook. — Морги переповнені вбитими громадянськими з Ірпеня, Бучі, Гостомеля. Судмедексперти не встигають видавати висновки і тому похорон відкладається. Вплинути на ситуацію ми не можемо, люди просто там валяться з ніг. Усередині атмосфера, як у фільмі жахів. На це все важко дивитися, коли твоя улюблена дружина лежить у чорному пакеті на підлозі".

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Чоловік залишився один

Додамо, що спочатку жінка з дітьми та церковним волонтером, який їм допомагав, намагалися вибратися з Ірпеня особистим автомобілем. Але, як відомо, на виїзді з міста було підірвано міст. Переправа через нього можлива виключно пішки, котру і намагалася здійнити сім’я Перебийніс.

До речі, у кривавій бійні в Ірпені, влаштованій російськими нацистами, не вціліли навіть домашні тварини загиблих людей. У них було дві собаки: один помер на місці, другого з місця подій забрав один із іноземних журналістів.

Проте, як виявилося пізніше, ветеринари не змогли врятувати цуценя життя, навіть ампутувавши ногу.

"На жаль, мій добрий друг полетів до них, — написав Сергій Перебійніс у соцмережах. — Була надія, що хоч хтось залишиться. Але пішли всі".

Історія сім’ї Перебийніс стала надбанням громадськості у всьому світі. Про неї написав ряд американських, японських, британських та інших зарубіжних видань. Можна не сумніватися, що жорстокість путінської армії світ уже знає.

Розстріл родини в Ірпені 7 березня 2022
Заголовки ЗМІ

Сергій Перебійніс, який залишився сам, обіцяє зробити все, щоб побачити винуватців загибелі своєї дружини та дітей на лаві підсудних.

"Телеграф" вже писав, що з російських військових зовсім залишилося людяності. Інакше пояснити ракетний наліт на дитячу лікарню та пологовий будинок у Маріуполі неможливо. Незабаром у мережі з’явилися й відео бомбардування міста, яке вже кілька діб живе в облозі окупантів.