У Ворзелі російський "Град" влучив у дитячий будинок: подробиці від голови ГПУ

Читать на русском
Автор
2445
Ймовірно, обстріл йшов із "Градів"
Ймовірно, обстріл йшов із "Градів". Фото Телеканал RT

Ситуація на Київщині загострюється, під удар окупантів потрапив дитячий будинок

У Ворзелі Київської області, де Росія намагається взяти контроль над Києвом, окупант влучив у будівлю дитячого будинку. Як повідомляє "Телеграф", цю інформацію розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у п'ятницю, 25 лютого.

За її даними, російські окупанти відкрили вогонь, ймовірно, з систем залпового вогню "Град", через що уламки потрапили в будівлю дитячого будинку. Всього в той момент там перебувало 50 дітей. Але на щастя, додала Венедіктова, дітей у приміщенні, яке постраждало від дій ворога, не було. Діти і співробітники були в інших кімнатах.

Крім того, генпрокурорка повідомила, що питання евакуації дітей з цього закладу буде піднято. Адже поки що діти нікуди не виїхали, хоча на території дитячого будинку немає ані бомбосховища, ані підвалів.

Нагадаємо, в Київській області триває загострення. Росія намагається прорватися у столицю, але українські бійці дають жорстку відсіч. Зокрема після кровопролитних боїв під Гостомелем правоохоронцям вдалося затримати двох російських окупантів. Ті зізналися: "їхали на військові навчання, а потрапили на справжню війну".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Києві неспокійно та зберігається ризик диверсій, влаштованих російськими силами. Так, вже було затримано декілька росіян-диверсантів, переодягнутих у військову форму України.