"Ми не маємо часу розводити срачі": парамедик Пташка звернулася до українців

Читать на русском
Автор
Пташка поспілкувалася з підписниками
Пташка поспілкувалася з підписниками. Фото instagram.com/ptashka_from_azovstal/

Катерина наголосила, що люди, дотичні до військової справи, не повинні вчити громадян бути народом

У січні з російського полону повернулося понад двісті українських захисників, серед яких воїни ЗСУ, Нацгвардії, ВМС та прикордонники, а дехто з них боронили "Азовсталь". Українська парамедикиня Катерина Поліщук (Пташка), яка знає, що таке полон, нещодавно поспілкувалася з підписниками.

На сторінці в Instagram Катерину запитали, чи бачать військові масштабні корупційні схеми у владних коридорах. Пташка іронічно зауважила, мовляв, шило у мішку не сховаєш.

"Чи не огидно?" — уточнили українці. На це Катерина відверто відповіла, мовляв, все видно, бо ж люди не сліпі і не тупі, але вчити населення бути адекватним народом – це не справа військових. На думку Поліщук, свідомі українці мають боротися з корупцією, не чекаючи на прямолінійну реакцію людей, які пов’язані з військовою справою.

Катерина Поліщук
Катерина відповіла на запитання підписників

"У нас немає часу розводити срачі чи вчити населення бути народом", – наголосила Пташка.

Катерина Поліщук додала: "Дякую всім і кожному, хто підтримує та допомагає. Боротьба з вами плечем до плеча для мене — велика насолода та честь. Є багато тих, кого хочеться захищати. Філософії не буде. Бережіть себе та навчайте дітей бути людьми".

Нагадаємо, що Пташка, яка знаходилася на "Азовсталі" під час боїв за Маріуполь та допомагала військовим, потрапила у полон навесні 2022 року. Катерина Поліщук перебувала у колонії в Оленівці. Російські окупанти стверджували, що Катя — снайперка. Дівчина своїм співом надихала українських бійців на перемогу.

Раніше "Телеграф" писав, що у ГУР сказали, скільки українців вдалося витягнути з російського полону. Обмінний фонд активно поповнюється полоненими росіянами, яких можна віддати в обмін на громадян України.