Потужні вибухи в Києві: що відомо про результат ракетної атаки

Читать на русском
Автор
12548
росія намагається зробити усе можливе, аби відключити українців від електрики
росія намагається зробити усе можливе, аби відключити українців від електрики

Інформацію щодо влучань і роботи ППО вже підтвердили у КМДА

На ранок четверга, 29 грудня, окупаційна армія російської федерації завдала чергового масованого удару по мирних українських містах. Окрім потужних вибухів, які чули жителі Одеської, Житомирської, Дніпропетровської, Львівської та Київської областей, гучно зараз і в самому Києві. Зокрема, як тутешні телеграм-канали, так і влада міста вже підтвердили успішну роботу ППО над столицею, однак уламки ракети все ж влучили у приватний житловий будинок в одному з районів.

Так, київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що у столиці чути потужні вибухи. Водночас очевидці інформують "Телеграф" про те, що на лівому березі пролунало не менше чотирьох вибухів. Попередньо, відпрацювало ППО.

"Кілька вибухів у столиці", — написав мер, наголосивши на тому, що у Києві можуть бути перебої зі світлом і закликавши містян зарядити усі гаджети.

Інформацію щодо збиття ракети над столицею підтвердили й у пресцентрі Київської міської військової адміністрації, однак, згідно з наявною інформацією, уламки влучили у приватний будинок, розташований у Дарницькому районі.

Попередньо, станом на 9:30 силам ППО України вдалося збити вже близько 38 ворожих ракет. Водночас радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк на своїй сторінці у Твіттері повідомив, що у небі над країною перебуває понад 120 ракет росіян.

"29.12.22. Над усією Україною більше 120 ракет, випущених "злобным русским миром", щоб зруйнувати критичну інфраструктуру і масово вбивати цивільних…

Чекаємо на чергові пропозиції від "миротворців" про "мирне врегулювання", "гарантії безпеки для росії" і про небажаність провокацій…", — написав він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в результаті чергового російського обстрілу України, у деяких регіонах почали вимикати електроенергію та водопостачання. Зокрема, такі заходи вже оголошені компанією ДТЕК у Дніпропетровській і Одеській областях.