Графіки відключення світла: у ДТЕК уточнили інформацію для українців

Читать на русском
Автор
10702
Через російську агресію світло подаватимуть із перебоями
Через російську агресію світло подаватимуть із перебоями

Українців закликають підготуватися до відключень електроенергії заздалегідь

В Україні через військову агресію росії, котра вже другий день поспіль гатить ракетами по інфраструктурних об'єктах, у кількох областях виникли серйозні проблеми із подачею електрики та води. З огляду на це у частині регіонів вирішили частково обмежити подачу світла, аби знизити навантаження на постраждалу від російських ударів енергосистему.

Так, у вівторок, 11 жовтня, компанія ДТЕК опублікувала оновлений і більш детальний графік часткових відключень електрики у місті Києві на випадок дефіциту потужності системи.

"У поточній складній ситуації для вашого комфорту ми розділили всі адреси міста на 3 черги і будемо обмежувати постачання світла почергово. Ми публікуємо графіки аби ви могли заздалегідь спланувати використання електроприладів", — йдеться в тексті повідомлення компанії.

Мова йде про три черги, а саме:

  • проведення першої заплановано з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 00:00 годин;
  • друга відбуватиметься з 12:00 до 16:00 години;
  • остання, третя черга — з 16:00 до 20:00.

Крім того, у ДТЕК наголосили, що планують вдаватися до вищевказаного графіку при умові, що у державної енергокомпанії НЕК Укренерго виникне необхідність збалансувати енергосистему.

"Просимо всіх бути заощадливими та обмежити використання електричних приладів з 07.00 до 11.00 та з 17.00 до 22.00", — закликали у ДТЕК.

Раніше "Телеграф" повідомляв, коли саме та в яких районах столиці планується віялове відключення електроенергії.