Загроза нової атаки на Київ: Залужний розповів, що росіянам потрібно для цього

Читать на русском
Автор
109217
Гостомель Київської області після відбиття наступу рф
Гостомель Київської області після відбиття наступу рф

ЗСУ готові до нового нападу рф на столицю

У четвер, 14 липня, на 141-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну в ЗСУ оцінили загрозу другого наступу росіян на Київ.

Відповідну заяву зробив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час зустрічі з міністром оборони України та Послом США в Україні Бріджит Брінк, передає офіційний сайт Міноборони. Сторони обговорили питання захисту неба від ворожих ракет, а також оборону Києва.

Залужний наголосив, що для захисту столиці створено відповідні угруповання військ, а тому різке перенесення бойових дій під Київ неможливе. Найбільшою проблемою генерал назвав ракетні удари рф.

"Потенційна лінія зіткнення сягає понад дві тисячі кілометрів. Зараз інтенсивні бойові дії тривають на Сході України в Донецькій і Луганській областях. У лютому-березні бої велися під Києвом. Однак нам вдалося організувати надійну оборону столиці та витіснити ворожі війська. Нині ми укріплюємо оборону. Для захисту міста створені відповідні угрупування військ. Тож різке перенесення бойових дій під Київ – неможливе. Сьогодні найбільша для нас небезпека – ракетні удари. Проте, ми боремося. Збиваємо чималу кількість ракет ворога", – наголосив Залужний.

Раніше в Міноборони України заявили, що не озвучуватимуть втрати на війні, щоб "ворог не використав ці дані".

Нагадаємо, 14 липня росіяни обстріляли Вінницю, вчинивши черговий воєнний злочин.