Уламки та руїни: на що росіяни перетворили центр Харкова (фото, відео)

Читать на русском
Автор
10238
БЦ "Параллель" на перетині вулиць Свободи та Мироносицької до та після обстрілу
БЦ "Параллель" на перетині вулиць Свободи та Мироносицької до та після обстрілу

Місто живе і бореться на зло окупантам

Одне з найбільших міст України — Харків за 10 днів війни змінилося майже до невпізнання. Колись шумні вулиці, заповнені людьми, стали безлюдними, а багато історичних будівель зруйновано.

"Телеграф" зібрав свідчення спроб "російського світу" проникнути в місто та наслідки бомбардувань та ракетних ударів.

На фото нижче частина вулиці Мироносицької. Одна з центральних, але тихих, вона розташована між двома головними артеріями Харкова — Сумською та Пушкінською.

Мироносицька постраждала під час кількох обстрілів, включаючи приліт ракети до будівлі обласної адміністрації. Вона була в центрі міста — на площі Свободи. Там знаходяться корпуси найстарішого в Харкові національного університету імені Каразіна і пам’ятка архітектури Держпром.

Одному з корпусів університету дісталося трохи пізніше — коли росіяни обстріляли будівлю управління нацполіції області і влучили до корпусу.

Руйнування не обминули і старішу частину центру — "Палац праці", міськраду та навколишні історичні будинки, вік яких — під дві сотні років. На відео — ділянка вулиці Квітки Основ’яненка та околиці Успенського собору.

Як раніше писав "Телеграф", регулярних обстрілів зазнають майже всі райони міста. Один із найбільш постраждалих — Салтівка.