У Дніпрі пам’ятник Пушкіну розмалювали забороненим символом "Z" (відео)

Читать на русском
Автор
1091
Дніпро сьогодні 10 квітня
Дніпро сьогодні 10 квітня

Символіка, яка використовується рф в сучасній війні, в Україні заборонена

У неділю, 10 квітня, у центрі Дніпра двоє чоловіків розмалювали постамент пам’ятника російському поетові О.С. Пушкіну забороненим в Україні рашистським символом "Z".

На місце події було викликано поліцію. Відео затримання чоловіків зняли очевидці.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Приїхала поліція і затримала умільців. Але пам’ятник, швидше за все, знесуть, "пушкінопад" за вікном", — пише Telegram-канал "Труха Україна".

Нагадаємо, що латинська літера "Z" використовується російськими окупантами для позначення своєї техніки та фактично є символом агресії проти України. Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив із закликом до світу щодо запровадження кримінальної відповідальності за використання символу "Z".

Символ "Z" вже офіційно заборонили у Чехії, Литві, Німеччині та ще у кількох країнах Європи. Тепер демонстрація цієї літери вважається протизаконною, і за її використання штрафуватимуть.

Щодо пам’ятників Пушкіну, то в Україні в останні дні почали позбавлятися російсько-імперського минулого. Так, 7 квітня пам’ятник Пушкіну демонтували в Мукачеві, а наступного дня погруддя Пушкіну прибрали вже в Тернополі.