Як розуміти нинішню ситуацію на фронті

Читать на русском
Автор
525
Як розуміти нинішню ситуацію на фронті

Колишня заступниця міністра оборони розповіла, що відбувається на фронті

Як розуміти нинішню ситуацію на фронті? І на Сході, і на Півдні ворог хоче повернути втрачені під час звільнення наші території. Звісно, що росіяни не полишають мети вийти на кордони Донецької та Луганської областей, але судячи з нинішнього характеру дій — задачі станом на зараз менш амбітні.

Втім, вони продовжують наступ на Куп‘янському, Лиманському і Бахмутському напрямках. Не рахуючись з власними втратами, вони рішуче воюють і кидають у бій все, що можуть.

Тому, там зараз важко, наші в обороні героїчно стримують ворога. Є час від часу зміна положень сторін, але це така динаміка боїв.

Авдіївка і Мар‘їнка — росіяни вже багато місяців намагаються взяти їх під контроль. Ситуація мінлива — тобто час від часу відбуваються серйозні загострення, бо ворог шукає наші слабкі місця, збирає власні сили і підбирає зручний момент для активізації.

Зараз загострення. Численні штурми, обстріли, авіаудари. Але наші відбивають штурми і контролюють ці два населених пункти.

На Запорізькому напрямку так само ворог хоче повернути звільнені нами території. Теж штурмує, але безуспішно. Коли ви намагаєтесь для себе викласти це у якусь картину, то варто пам‘ятати, що немає критеріїв за якими можна сказати — так як зараз це нормально чи відхилення.

Бо війна не розвивається як організм людини, коли можна точно сказати, що вона має робити у два чи у три рочки.

Кожна війна унікальна. Але ми завжди шукаємо точку відліку чи порівняння з іншими війнами. Це некоректно.

Бо дуже багато у нашої війни умов і обставин, які характерні лише для неї.

Основна риса нашої війни полягає у перевазі ворога в озброєнні та кількості людей. І це ключове, що впливає на хід подій.

Долати це нам вдається завдяки професійності, вмотивованості та допомозі партнерів, але з різним успіхом. Іноді — це успішне звільнення територій, а більшою мірою — успішна зупинка ворога та оборона.

Джерело: пост Маляр в Telegram