Зрада чи ні? Що означають для України заяви про "невелику" кількість ATACMS

Читать на русском
Автор
1230
Україна може отримати ракети ATACMS
Україна може отримати ракети ATACMS. Фото armyinform.com.ua

Військовий оглядач та блогер ("Злий одесит") пояснив, чому не потрібно шукати "зраду" в тому, що Україні можуть передати "невелику" кількість ракет ATACMS

ATACMS, скільки багато? Скільки мало?

Після того як у західних ЗМІ виникли розмови про передачу США Україні ракет ATACMS, одразу ж заговорили й про ту кількість, яку, ймовірно, буде передано. Така собі, "невелика" кількість.

Що ж, хоч і немає поки що офіційних підтверджень про передачу Україні цих ракет, а є лише безліч статей у західних ЗМІ, оцінимо, що таке це їхня "невелика" кількість, яка багатьом нашим місцевим діячам запахла "зрадою".

Для початку. Згідно з останніми відкритими даними, у США на зберіганні знаходиться до 4 тис. ракет "невелика" кількість. Зазначу, що це вчетверо більше, ніж було у Великобританії та Франції Storm Shadow та Scalp EG, разом узятих. То що таке "невелика" кількість, з 4 тисяч?

Це 400? Це сто? Чи це 40? Але навіть 40 краще, ніж "нуль". Щоправда, куди цікавіше інше.

Пам’ятаєте, скільки ми отримали вперше РСЗВ M142 HIMARS? Спочатку це була партія дев’яти машин. Потім 4 M142 HIMARS з кожного пакета. І так поступово ми отримали серйозний ударний потенціал.

А тому, у повідомленні про "невелику" кількість ATACMS не бачу жодної "зради". Починаємо з малого, продовжимо значно більшим. Головне, щоб домисли виявилися фактом. Скоро дізнаємось… почуємо… побачимо.

Слава нації!

Джерело: Telegram-канал Олександра Коваленка.