Правобережжя – це пастка для росіян. Тікати звідти оккупантам буде не так просто

Читать на русском
Автор
2027
Знищена техніка росіян
Знищена техніка росіян

Військовий оглядач та блогер Олександр Коваленко ("Злий одесит") дав прогноз про контрнаступ ЗСУ в Херсонській області

Я думаю, всі чудово розуміють, в якому напрямку зараз мчать ЗСУ на правобережній частині Херсонської області. Достатньо відкрити карту і все стає очевидним.

Єдине, виникає питання — чи вдасться в них реалізувати поставлене завдання? Я більш ніж впевнений, що так.

Річ у тому, що ті підрозділи РОВ, які зараз присутні в цій локації, не зможуть повноцінно виконати поставлені перед ними завдання, а саме блокування та стримування контрнаступу ЗСУ з кількох причин.

По-перше, система управління передовими підрозділами працює на правобережжі неефективно, а в ряді локацій відсутня як така. Цей факт був добре помітний ще при оточенні Високопілля. З того моменту ситуація лише погіршилася.

По-друге, відсутнє повноцінне забезпечення передових підрозділів і вони не здатні за таких умов вести оборону без підтримки артилерії. А артилерія під час роботи маневрених штурмових груп — така собі панацея. Особливо коли у ЗСУ є високоточне прикриття.

По-третє, більшість російських підрозділів на правобережжі виснажені і потребують відновлення боєздатності. Вони зазнавали серйозних втрат, а ротації та висновку не бачили і вони їм тільки снилися. І тепер ця маса має зупиняти контрнаступ ЗСУ?

І всі ці причини стали можливими завдяки ретельній підготовці ЗСУ умов для контрнаступу. Тобто, на сьогодні, ми говоримо про РОВ з неефективною системою управління та забезпечення та виснаженим ресурсом підрозділів.

Правобережжя — це пастка для росіян, патово-суїцидальна, про що я говорю з липня. Замість того щоб вибрати варіант і бігти, коли ще були мости, вони вибрали варіант залишитися і здохнути. Точніше такий вибір зробило командування РОВ.

Ось тільки тікати з правобережжя окупантам буде не так просто як із Харківської області чи з-під Лимана. А тому, незабаром ми з вами побачимо велику кількість відео як із груповими запливами брасом, так із їхніми наслідками — утоплениками.