"Українські спецслужби дуже хороші!". Що розповів ветеран Французького Іноземного Легіону

Читать на русском
Автор
552
Французький Іноземний легіон
Французький Іноземний легіон. Фото capital.ua

Український журналіст Юрій Марченко розповів історію про знайомство з колишнім британським військовим, який розхвалив український спецназ

З приводу вибухів і пожеж будь-яких об’єктів на території РФ.

Якось багато років тому я зайшов до бару свого готелю в Дубаї і замовив сидр. До мене раптом обернувся дядько років 50, що сидів за барною стійкою, і запитав: "Чому сидр?" Дядько був здоровенний, суворий і зі шрамом на обличчі, тому я вважав за краще відповісти. Я пояснив, що моя перша в житті подорож за кордон була до Лондона, і там я цю випивку розкуштував. Здається, йому сподобалася відповідь, тому що він потис мені руку, оголосив, що він Томас з Ньюкасла, теж любить сидр, тому тепер ми випиватимемо.

Протягом найближчих годин півтори з’ясувалося, що він служив спочатку в британській армії, потім у французькому Іноземному легіоні, після цього об’їхав увесь світ, а зараз видобуває алмази в Африці і продає їх у Дубаї. Загалом, персонаж із якоїсь книги чи фільму.

Коли Томас дізнався, що я з Києва, то дуже зрадів. "Я служив з українцями в Іноземному легіоні, круті хлопці, в основному з КейДжиБі (КГБ — ред.) та spetsnaz, досі іноді листуємося!" Я у відповідь якось пожартував, що зараз у нас не КейДжиБі, а ЕсБеУ, і що загалом, мабуть, трохи інша ситуація.

І тоді Томас замовк. Він секунд 10 здивовано дивився на мене, а потім сказав монолог у такому дусі: "Ти серйозно? Ти правда вважаєш, що ваші спецслужби слабкі? Я спілкуюся з багатьма вашими хлопцями, я знаю, про що говорю. Ваші спеціальні сили насправді дуже хороші".

Тоді я подумав, що він просто блазнює або хоче мене потішити.

А тепер уже не впевнений.