Окупанти зробили нову підлість у районі АЕС

Читати російською
Автор

Російські терористи замінували узбережжя Каховського водосховища

Російські окупанти, що захопили Запорізьку АЕС, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує з атомною електростанцією.

Про це повідомляє канал "Енергоатом".

Нагадаємо, що ЗАЕС — атомна електростанція, розташована у степовій зоні на березі Каховського водосховища у Запорізькій області поряд із містом Енергодар. Це найбільша в Європі та шоста у світі атомна електростанція.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ситуація з АЕС погіршилася після того, як російські війська почали наступ на Енергодар, а потім відкрили прицільний вогонь по станції. Під час обстрілів 4 березня було зафіксовано влучення по одному з реакторів. Там спалахнула пожежа. Експерти заявили, що у разі вибуху на ЗАЕС ударна хвиля може досягти російського Уралу.

Президент України Володимир Зеленський після обстрілу закликав європейських лідерів зупинити російське вторгнення та не допустити повторення подій Чорнобиля.

У МАГАТЕ пообіцяли відправити перевірку на українські АЕС, зокрема вони планують відвідати ЧАЕС, яка вже кілька днів перебуває під контролем окупантів. Нещодавно стало відомо, що Міжнародне агентство з атомної енергії перестало отримувати дані із ЗАЕС.