Зможемо збивати балістичні ракети: Франція незабаром передасть Україні потужну ППО

Читать на русском
Автор

Франція готова нарощувати військову допомогу Україні для якнайшвидшої перемоги над росією

Франція, яка може передати 40 сучасних винищувачів, готується найближчими днями поставити в Україну обіцяну систему протиповітряної оборони SAMP/T. Ці установки здатні збивати балістичні ракети.

Про це заявив міністр Збройних сил Себастьян Лекорню в інтерв’ю журналістам Le Figaro. Також Париж збільшить обсяги постачання боєприпасів.

Франція має намір збільшити вдвічі постачання 155-мм снарядів — тепер ЗСУ отримуватимуть до 2 тисяч боєприпасів на місяць. Також Україна отримає техніку, необхідну для контрнаступу та системи ППО SAMP/T, "вартістю кілька сотень мільйонів євро", які можуть збивати балістичні ракети.

Як раніше розповідали у ЗСУ, на сьогоднішній день в Україні немає систем ППО, які можуть збивати балістичні ракети типу "Іскандер", гіперзвукові аеробалістичні ракети "Кинжал" та інші. Однак система ППО SAMP/T допоможе вирішити це питання. Допомога від французів надійде до країни найближчим часом.

"Париж поставить сухопутну техніку, необхідну для контрнаступу України: так, ми подвоїмо постачання 155-мм снарядів, щоб з кінця березня довести їх до 2000 на місяць", — сказав Себастьян Лекорню.

Окрім цього, Франція зараз опрацьовує питання "поповнення фонду підтримки України". Він уточнив, що цього хоче президентська більшість у Національних зборах.

Снаряди 155 мм використовуються, зокрема, французькими гаубицями Caesar або німецькими Pzh 2000 з дальністю до 40 кілометрів. Що стосується системи ППО SAMP/T, вона може знищувати ворожі літаки на дальності від 3 км до 100 км і балістичні ракети на дальності від 3 км до 25 км, висота поразки — до 25 км.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Валерій Залужний показав відео роботи американської САУ Paladin. Українські воїни вміло поводяться зі зброєю, яка знищує ворожі цілі на відстані до 30 км.